Rytíři jsou dva kroky od postupu

Druhé utkání čtvrtfinále play off zvládlo Kladno ještě lépe než první a Přerov porazilo 4:0 (1:0, 2:0, 1:0).

Kladenští, kteří po delší době nasadili do utkání útočníka Kubíka, podobně jako ve včerejším duelu mohli i dnes spoléhat na výkony Cikánka a Plekance. Hosté totiž v porovnání s prvním střetnutím mnohem více stříleli a ve statistice střel na branku (12:9) dokonce domácí tým v úvodní třetině předčili. Ovšem jediným, kdo našel skulinu v gólmanově výstroji, byl Plekanec. Jeho bekhendové nahození si přerovský brankář srazil do sítě. Více toho ale rytíři do první sirény nestihli. Zubři nedokázali překonat Cikánka ani v několika přesilovkách. 

Druhé dějství bylo zpočátku o kladenském trápení v početní převaze. Jen díky Cikánkovi v nich neinkasovali. Klid do řad rytířů vnesl až Zikmund. Kladenští procitnuli a Svedlund dal třetí brankou jasný vzkaz soupeři, že je dnes bez šance. "Přerov mě zklamal. Včera hrál líp. Kluci jsou lepší než Zubr a pomalu se můžou soustředit na Jihlavu," komentoval vývoj utkání Lubomír "Čužák" Rys. 

V závěrečném dějství zmírnil Melka pocit marnosti v přesilovkách dorážkou Vampolovy přihrávky. Přerovští s blížícím se koncem zápasu slábnuli. "Dnes propadají ve všem," poznamenal František Kupec, první prezident kladenského klubu na začátku devadesátých let.

Kladno nyní čeká třetí zápas v úterý na přerovském ledě (18.00). 

Branky a nahrávky: 6. Plekanec (Melka, Lakos), 25. Zikmund (Zajíc, Machač), 32. Svedlund (Kubík, Lakos), 56. Melka (Vampola)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, J. Říha, Kehar, Svedlund, Lakos, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – J. Strnad (C), Vampola (A), Redlich – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (Šurý) – M. Novotný, R. Černý, Pala (A), Zbořil, Malina, Weinhold, M. Pohl – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Sikora, T. Sýkora (C), Tomi – Goiš, Moučka, Š. Kratochvíl – Gago, F. Dvořák, Davídek.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí