Rytíř Strnad: Bral bych v semifinále Motor

Hokejoví rytíři v pátek oslavili postup do semifinále play off. Jméno soupeře se snad dozvědí dnes večer, kdy se hrají zbývající dvě čtvrtfinálová střetnutí, nebo definitivně v úterý, kdy jsou na programu sedmé a tudíž poslední duely první série vyřazovacích bojů o postup do baráže. Kapitán Rytířů Kladno Jakub Strnad se v rozhovoru pro Vaše Kladno ohlíží za uplynulými zápasy a vyjadřuje se k dalšímu možnému soupeři. 

Za první tým rytířů hrajete od roku 2011. Zažil jste tedy všechny vyřazovací boje v první lize. Co vám z nich utkvělo nejvíce v paměti?
Kolikrát nám v cestě za návratem do extraligy stála Jihlava (trpce se usmívá). Počítal jsem, že jdeme proti ní, ale České Budějovice a Vsetín, stejní favorité prvního kola jako my nebo právě Jihlava, své série prodloužily. 

Šanci postoupit do čtvrtfinále tak mají ještě Prostějov i Havířov. A protože Kladno přes Jihlavu dosud v play off nepřešlo, předpokládáme, že si ji v semifinále přejete ze všech soupeřů nejméně...
Kdybych si mohl vybrat, bral bych České Budějovice. Loni jsme je v semifinále vyřadili, pro mě by byly nejpříjemnějším soupeřem. Na Moravě a zvlášť ve Vsetíně se nám hraje hůř než na ledě Motoru. V první polovině sezony jsme neměli dobré výsledky právě s Budějovicemi a Vsetín u nás nevyhrál. Ke konci základní části se to otočilo. Motor jsme porazili a Vsetín nás u nich přehrál. Ale chceme do baráže i extraligy, takže musíme vyřadit každého. Když opět narazíme na Jihlavu, bude na čase, aby se karta štěstí otočila na nás. A ještě musím říct, že jsem nadšený z našich diváků. Chodí jich hodně a pro nás jsou neskutečnou vzpruhou. Určitě nám zase pomůžou proti komukoli.

Jaký další přínos pro tým, kromě kanadských bodů a zkušeností, mají z vašeho pohledu Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr?
Soupeř se na ně soustředí a my ostatní máme na hřišti víc prostoru. Díky nim se nám výrazně zlepšily přesilovky.

Jágr se proti Přerovu nevyhýbal šarvátkám. Nevšimli jsme si však, že by měl v týmu určeného ochránce...
Zatím ho nepotřeboval (směje se). Je veliký a silný, zatím všechno zvládal. Když půjde do tuhého, určitě ho v tom nenecháme!

Ubylo vám po čtvrtfinále hodně sil?
To si nemyslím. Podle mého máme pořád dost sil. 

V extralize začne play out. Studujete Pardubice, Chomutov nebo Karlovy Vary?
Tak daleko nekoukám. V baráži ještě nejsme.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí