Milan Fortuník: Problémy mezi hráči se dají vyřešit u piva

Současné volejbalové Kladno svým projevem v extralize radost fanouškům rozhodně nedělá. Zítra se Kladenští orli postaví jednomu z favoritů soutěže, liberecké Dukle. Trenére Fortuníku, bude už jejich herní projev na potlesk? 

Co fanoušci v sobotu večer na hřišti uvidí?
Každopádně výborné mužstvo Liberce. Dukla je tradičně jedním z favoritů extraligy. Stále jsou v jejím kádru velká jména v čele s univerzálem Štokrem. A já věřím, že po třech utkáních konečně uvidí bojovné Kladno! To, co nás dříve zdobilo, to znamená síla zlomit nepříznivý vývoj utkání, zatím v našem herním projevu chybí. Upravili jsme tímhle směrem tréninky a já doufám, že to nějaké ovoce v sobotu přinese. 

V jakém  rozpoložení je váš tým po úvodních třech ne právě povedených kolech?
Je naladěný jen a jen na výhru. Mě zajímá i to, jestli dokážeme hrát jinak, líp. Herním projevem jsme doteď fanoušky trápili. 

V týdnu dokázala Ostrava senzačně porazit doma České Budějovice. Třeba ji napodobíte...
Tak šokujících výsledků podle mého bude v tomto ročníku více. Ano, proč bychom se v sobotu nemohli přidat právě my? Upřímně, v současné chvíli ve formě nejsme. 

Náprava se dá stihnout v krátké době?
Některé problémy jsou na delší dobu, například zlepšení přihrávky. Co se týče soudržnosti party, bojovnosti v herním projevu nebo vyříkání si různých věcí mezi dvěma hráči, to se dá vyřešit třeba při jednom sezení u piva... 

V minulé sezoně utkání Kladna s Libercem diváky bavily i dresy vašeho týmu. Nastoupili jste ve vojenském vzoru. Chystáte i nyní nějaké vizuální překvapení?
Nechystáme, ale ty loňské dresy mají teď dohru. Po utkání dresy putovaly za českými vojáky na zahraniční misi, kde v nich odehráli přátelské volejbalové utkání proti slovenským vojákům. Dresy se s nimi vrátily zpátky a v současné době je za třicet tisíc korun koupilo kasino Rebuy Stars, náš partner. Těch třicet tisíc půjde před sobotním utkáním slavnostně na vojáky. 

Kdy vás opět fanoušci uvidí hrát ve zvláštních dresech?
Hned v dalším domácím zápase v neděli dvacátého čtvrtého listopadu. Od tří hodin hrajeme ve sportovní hale duel s Ostravou a v rámci tradiční akce Movember. Speciální dresy navržené naším smečařem Tomášem Hýským se budou dražit a výtěžek půjde na podporu léčby rakoviny prostaty a varlat. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí