Kladenské volejbalisty neděle překvapila

Kladenští orli riskovali, když domácí extraligový duel přesunuli z obvyklé soboty na nedělní brzké odpoledne. Risk se vyplatil a neděle volejbalisty podle jejich trenéra Milana Fortuníka příjemně překvapila.

Utkání začalo hodinu po poledni a diváci měli možnost vidět ho zdarma, pokud se prokáží vstupenkou na zápas hokejových Rytířů, který začal o tři hodiny později. Obavy se nevyplnily. Střetnutí s Ostravou si nenechalo ujít na pět set fanoušků. Dorazilo jich o něco více, než je "orlí" průměr. "Nemyslím si, že většina z nich měla vstupenku na hokej. Lidem v Kladně možná volejbalové nedělní odpoledne prostě vyhovuje," říká spokojený kouč Milan Fortuník. 

Kladno hraje tuto sobotu v Českých Budějovicích a tu další doma se Zlínem. "Se Zlínem budeme hrát v obvyklou sobotu v šest večer, protože jsme už tento termín oznámili v programu i na svazu. Nechceme motat fanouškům hlavu a narychlo čas i den měnit. Mohlo by se stát, že by jich část přišla v sobotu a my je změnou naštvali. Ovšem už další domácí utkání, s Beskydy budeme hrát znovu v neděli odpoledne," vysvětluje trenér. 

Úsměv i pocit dobře provedené akce mu na tváři v neděli vyloudila dražba speciálních dresů Movember. Kladno v nich odehrálo pouze zápas s Moravany. Vzácné kousky pak fanoušci ocenili dosud nejvyšším přihazováním v dějinách aukcí kladenského klubu v rámci akce na podporu prevence i léčby rakoviny prostaty. Orli vybrali rekordních šedesát tisíc korun. Nejvíce, deset tisíc korun, na konto Movemberu putuje za dres univerzála Okošanoviče. V dosavadních pěti dražbách speciálních dresů s knírkem fanoušci třikrát zaplatili nejvíce za trika cizinců, dvakrát za Čechy. Rekord drží Daan van Haarlem. Při jeho prvním kladenském angažmá musel klub nechat vyrobit další dres. Stejnou částku, třináct tisíc korun, za něj totiž zaplatili dva dražitelé...

Jan Murárik

Foto: kladnovolejbalcz.cz, Roman Mareš

drazbajako

Jako vždy dražitel dostal hrané triko přímo z hráčova těla...

drazbavanhar

Van Haarlem drží kladenský rekord


Počasí Kladno

Předpověď počasí