Kladenští orli se chystají na zázrak v Lisabonu

Volejbalisty Kladna čeká v Lisabonu odvetné utkání Challenge Cupu. To je na programu zítra večer. První duel v kladenské sportovní hale prohráli 0:3. Postup do dalšího kola jim může zajistit jen stejná výhra, nebo vítězství v poměru 3:1. V takovém případě oba týmy ještě sehrají takzvaný zkrácený Zlatý set. O formě Kladenských orlů i vyhlídkách v Portugalsku jsme si povídali s trenérem Milanem Fortuníkem.

Do Lisabonu cestujete s dvěma extraligovými výhrami v řadě. Dá se to brát tak, že se mužstvo ocitá v dobré formě?
Nedá. Výhry nám pomohly psychicky, ale herně to pořád není ono. Stále se na hřišti hledáme. Například v prvním setu posledního zápasu s Příbramí jsem měl pocit, že hodím do hřiště ručník, tak špatně jsme hráli.

Co to znamená pro Challenge Cup?
Nikde není předem psáno, že tam nemůžeme vyhrát. Limitují nás zdravotní problémy u více hráčů, tak se musíme i tak trochu spolehnout na štěstí a na to, že se nám v zápase všechno sejde, jak má.

Když postoupíte. Bude Challenge Cup, kde v dalším kole můžete potkat tým z Maďarska, pro vás vrchol sezony, co se důležitosti soutěže týče?
V tuhle chvíli je stále pro mne vrchol sezony účast ve finálovém turnaji Českého poháru. To jsem už říkal a nic se na tom nezmění. V semifinále hrajeme s Libercem, což je z těch tří možností v tuhle chvíli nejpřijatelnější soupeř. Důležité bude, jestli budou všichni zdravotně v pohodě.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí