Orli nezůstali Kocourům nic dlužni

Kladenští orli zvítězili v extraligovém utkání nad příbramskými Kocoury 3:0 (25:21, 25:15, 25:17). V tabulce zůstává Kladno šesté, bod za Odolenou Vodou. 

Po dvou pohárových porážkách s Příbramí tentokrát Kladenští orli nezaváhali a vrátili soupeři vše i s úroky. „Doufám, že předvedeme lepší výkon než ve vzájemných zápasech Českého poháru,“ uvedl před duelem trenér Milan Fortuník. Tomu dnes chyběl zraněný Hýský a otazník visel nad nemocným Kyjanicou, který nakonec sestavu neopustil.
V prvním setu nešel hostům útok, čímž orly posadili do sedla. V druhé sadě se Kocouři museli sklonit před suverenitou domácích. Ti ji prostřednictvím Kraffera zakončili esem. „První set byl vyrovnaný, my jsme výborně bránili. V druhém jsme donutili soupeře vystřídat všechny hráče, které měl k dispozici. Dohráváme dlouhé výměny a jde nám servis. Vyhrát o deset bodů, to je opravdu hodně,“ liboval si manažer orlů Jindřich Neumann.
Začátek posledního setu se nesl v duchu kladenské exhibice, a i když kocouři chvílemi kousali, konec stejně patřil jasně orlům. Extraligové odvety začnou orlové tuto sobotu na domácí půdě utkáním s Ústím nad Labem (18.00 hod.).
Sestava orlů: Seppänen, van Solkema, Špulák, Kraffer, Hancock, Kyjanica, libero Kunc (Fortuník, Vostárek, Lohr, Gottesman, Platačs).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí