Orel Kyjanica: Být na Zdi slávy je zavazující. Rád bych s Kladnem slavil titul

Blokař extraligových Kladenských orlů Lukáš Kyjanica se po operaci ramene dostává zpět do formy. Dnešní domácí zahajovací utkání sezony proti Ústí nad Labem (18.00 hod.) prosedí v roli fanouška. A tak jej potěšila alespoň vlastní fotografie na Zdi slávy kladenského sportu.

Jaké to je být součástí Zdi slávy?
Hodně mě to překvapilo. Jsem vděčný, že jsem mezi takovými sportovci. Vážím si toho. Zároveň je zavazující, být součástí historie. Rád bych oslavil s Kladnem titul, aby se na Zdi vyjímala i naše generace.

Jste po operaci ramene. Máte v klubu oporu?
Velkou a jsem za to vděčný. Klub věděl, že mě čeká operace, po které nestihnu začátek sezony, a přesto se mnou podepsal dvouletý kontrakt. Je skvělé vědět, že máte důvěru. Přístup kladenského klubu k nám hráčům je jedinečný! V Kladně nemůžu být nespokojený (usmívá se).

Kdy naskočíte do extraligy?
Domluvili jsme se, že to nechceme zbytečně urychlit. Počítám s návratem někdy v listopadu. V týmu je velká konkurence, což je pro mě motivace. Oproti minulé sezoně se velmi zvedla herní úroveň mužstva.

Říká se, že Kladno má dobrý zvuk i za hranicemi vlasti. Jde o klišé nebo je to pravda?
Nemyslím si, že by šlo o klišé. U nás na Slovensku se mezi volejbalisty o Kladně mluví jen v dobrém, a co vím, tak v mnoha jiných zemích také. Proto do Kladna chodí z ciziny kvalitní hráči. I já osobně jsem od slovenských hráčů, kteří Kladnem prošli, dostal výborné reference.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí