Kladenské orly dnes čeká derby s „Odolkou“, první prestižní duel sezony

Volejbalovou extraligu vede Kladno, Odolena Voda je druhá! A právě středočeské derby je dnes na programu v Kladenské sportovní hale (18.00 hod.).

Fanoušci obou táborů vědí, že jde o prestižní duel jako hrom! Majitel kladenského klubu a trenér v jedné osobě Milan Fortuník kdysi pomáhal volejbal v „Odolce“ vzkřísit a Kladno před sedmnácti roky díky přesunu týmu z Odolena Vody získalo první extraligový titul. Nyní, alespoň na okamžik, patří oba kluby ke špičce české soutěže. „Mají výborně sestavené družstvo. I po obměnách na některých postech vypadají herně dobře,“ míní kladenský kouč.
Zvláště s dnešním protivníkem bude pro orly důležité mít hned od začátku utkání bodově navrch. „S Odolkou hrajeme vyrovnané i dramatické zápasy. Vždycky na nás uměli zatlačit. Doufám, že když hrajeme doma, tak tomu budeme schopni čelit. Pro fanoušky to má extra náboj,“ zve Milan Fortuník diváky do hlediště.  
Extraligu v tomto ročníku hraje třináct týmů. Od prvního kola jede zatím v základním rytmu čtvrtek – sobota. „Příprava na zápasy je složitější a regenerace pro hráče také. Ale nepanuje jednotný názor, jestli je tenhle rytmus zápasů dobrý nebo špatný. Někomu vyloženě vyhovuje, někdo si stěžuje na únavu,“ dodává.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí