Kladno vydřelo výhru v Ústí

Ústí nad Labem vs. Kladenší orli 2:3 (25:23, 22:25, 19:25, 25:19, 9:15). Kladno je v extraligové tabulce na pátém místě, tři body za Prahou, pět za Českými Budějovicemi, osm za Libercem a jedenáct za Karlovarskem. 

Tak trochu očekávaný výsledek se zrodil ve čtvrtém setu. V něm na co orli sáhli, to dokázali domácí proměnit v body, a co zase oni zkazili, navyšovalo bodový zisk Kladna. Když Ústí našlo odvahu zatlačit hosty do palubovky, téměř vše jim vyšlo. Naštěstí pro kladenský tým takovou kvalitu v mužstvu Severočeši nemají, aby vydrželi hrát razantní volejbal po většinu zápasu. Část zápasu se hledala opora orlů Platačs, a tak body orlů naskakovaly převážně po útocích Seppänena s Grozerem.
„První set jsme si prohráli sami. Kolem osmnáctého bodu jsme ho začali ztrácet… V utkání jsme měli hrát a reagovat jinak. Nemůžeme se soustředit na diskuzi s rozhodčím, soupeřem a dohadovat se mezi sebou. Chyběla nám správná koncentrace na zápas, který jsme měli jasně vyhrát za tři body,“ uvedl kouč Kladna Milan Fortuník.
Orly čeká další utkání již ve čtvrtek, kdy jedou do Českých Budějovic. Poté v sobotu hostí Brno. Součástí domácího duelu je charitativní sbírka Krabice od bot. Více se dozvíte na webových stránkách www.kladno.volejbal.cz.
Základní sestava orlů: van Solkema, Platačs, Grozer, Seppänen, Kyjanica, Špulák, libero Kraffer (Hýský, Fortuník, Anderson).

Jan Murárik
Foto: Kladno volejbal cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí