Milan Fortuník: Lvi nejsou od loňska silnější, jsou jen trochu jiní

Volejbaloví orli mají za sebou páteční prohru na půdě pražských Lvů a po prvním čtvrtfinálovém kole play off je v pondělí čeká na domácí půdě odveta. S trenérem Milanem Fortuníkem jsme probírali sílu soupeře a vzpomínali na loňskou šňůru se stejným soupeřem.

Jsou letos Lvi silnější?
Jsou na tom podobně. Noví hráči mají zase jiné přednosti. Jsou trochu jiní, ale nemůžu říct, že by v něčem ztráceli nebo, že jsou silnější. Kvalitou neklesli.

Lvi obhajují účast ve finále, do kterého se dostali vyřazením Kladna ve čtvrtfinále play off. Může se letos opakovat stejný scénář?
Nevím, jestli to bude zase na pět zápasů (usmívá se). Teď bych byl rád, abychom uhráli vítězství a bylo to na víc zápasů než na povinné tři. Stát se může všechno…Lvi se dají porazit, jako se dali porazit loni. Jsou na tom výborně, ale nejsou neporazitelní.

V pátek jste v Praze vyhráli první a čtvrtý set. V nich jste poznali, kudy by mohla vést cesta k postupu?
V prohraných setech jsme se dostávali sami do problémů, kdy jsme nebyli schopni vyprodukovat jedinou kloudnou akci a v rozhodujícím pátém setu nás přehráli na servisu. Zbylé sety nám ukázali, že je porazit můžeme. Měli jsme také lépe reagovat na jejich momentální styl hry.

Na co si z loňské vzájemné série pamatujete nejvíc?
Na třetí, čtvrtý a pátý zápas, který rozhodl. Ve čtvrtém jsme vedli, oni šikovně vystřídali, stáhli opory, čímž nás překvapili a zápas otočili. Kdyby to neudělali, ta jsme třeba do semifinále postoupili my. V pátém utkání u nich vyhráli zaslouženě. Nic na tom nemění ani fakt, že jsme řadu hráčů měli zdravotně dobitých. O síle Lvů jsem nepochyboval, což pak potvrdili postupem do finále.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí