Orli se vznesli nad lví sílu. Kladno v play off bude hrát i v neděli

Kladenští orli vs. Lvi Praha 3:2 (16:25, 25:22, 25:22, 26:28, 15:12). Druhý zápas čtvrtfinále play off pro sebe urvalo Kladno a srovnalo stav série hrané na tři vítězství do poměru 1:1.

Překvapivě do posledního místa zaplněná sportovní hala hnala orly do frenetického výkonu. Doma v této sezoně takhle nezahráli, až teď. Jeden orel lítal na palubovce za druhého a žádný míč pro ně nebyl ztracený. Fanoušci vstávali, hučeli, bučeli, řvali a hodně nahlas fandili. Na pokladně prodáno přes devět set vstupenek! A možná divoké atmosféře podlehli sudí, kteří své pomýlení vyřešili novým balónem, namísto toho, aby Kladnu uznali čistě zahraný bod…
Pravda ale také je, že si orli zkomplikovali cestu za vítězstvím sami. Ve čtvrtém setu od dvacátého bodu dvakrát zle zasmečovali, dvakrát odevzdali bod za špatné podání a zbytek bodů do konce sady si lvi uhráli sami.
Ve zkráceném setu to s domácím týmem nevypadalo dobře. Ovšem orli v pravý čas ukázali svou skutečnou sílu a výhrou sérii vrátili ještě jednou před své skvělé publikum. Nyní se třetí zápas hraje ve čtvrtek v Praze. Kladno přivítá lvy opět v neděli večer.
„Takhle se hraje play off! Musím všechny hráče pochválit, moc se mi náš výkon líbil,“ hodnotil duel Jindřich Neumann, manažer orlů.

Sestava orlů: van Solkema, Kraffer, Špulák, Grozer, Platačs, Kyjanica, libero Kunc (Fortuník, Gottesman, Anderson, Hýský - Seppänen je na marodce).

Jan Murárik

oreldomadiv
Kladno volejbal miluje...

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí