Milan Fortuník o ženách a hráčské absenci v áčku

Poprvé v životě sleduje dění ve svém klubu jen z pozice majitele. Legenda českého volejbalu a úspěšný trenér Milan Fortuník v rozhovoru pro Vaše Kladno přiblížil čtenářům svůj pohled na aktuální stav v oddílu.

Co se v klubu v současné době děje?
Všechny týmy se dostávají do hry včetně minivolejbalu. Velkou radost mi udělaly ženy, které postoupily do další fáze českého poháru. V těžké skupině přitom měly týmy z vyšší soutěže! Muži si v přípravě na extraligu vedou také dobře. Na silně obsazeném turnaji v Liberci porazili domácí tým, těsně podlehli Praze a remizovali s Karlovarskem. Potěšilo mě, že drželi krok s Prahou. Ve čtvrtek (18.30 hod., pozn. red.) a v pátek (14.30 hod.) hraje áčko v domácí sportovní hale s Innsbruckem. Neobjevují se žádné vážné zdravotní problémy, a tak se zatím nová sezona vyvíjí podle mých představ.

Ženy, které hrají druhou ligu, zaznamenaly nečekaný úspěch. Podařilo se vám stabilizovat jejich družstvo do kvality?
Povedlo se udržet tým pohromadě a doplnit ho kvalitou z vlastních řad, když jsme stáhli dvě naše holky z hostování a domluvili jsme se s Národním volejbalovým centrem, že nám půjčí nahrávačku a blokařku. A díky trenérce Leoně Neumannové se podařilo dotáhnout příchod Veroniky Pešulové, libera z pražského Olympu. Vypadá to, že si tým sedá.

Áčko se připravuje už v kompletním složení?
Ještě ne, chybí Adam Zajíček. Ten je stále k dispozici národnímu týmu. Čekáme na přílet argentinského libera a japonského smečaře.

Máte při pohledu na zápasy prvního mužstva trenérské cukání?
Ne (směje se). Navalila se na mě spousta starostí s klubem.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí