Belgické zkušenosti Petra Klára: Kladno má šanci vyhrát v pátém setu

Kladenské orly dnes (20.30 hod.) čeká první zápas kvalifikace evropského poháru. V Belgii se utkají s Caruur Volley z Gentu. Před utkáním jsme vyzpovídali bývalého asistenta trenéra orlů Petra Klára, který v Belgii působil deset roků jako hráč a čtyři další v roli trenéra.

Když se řekne volejbalový Gent, co se vám po těch letech vybaví?
Hrál jsem v týmu Guibertin, pro který byl Gent pokaždé největším soupeřem v bojích o udržení se v nejvyšší belgické soutěži. Roky jsme s ním bojovali ve spodních patrech tabulky. Oni měli dlouho lepší ženské družstvo, ale asi se to v poslední době vyrovnalo, když teď hrají evropský pohár.

Když se podíváte na složení belgického mužstva, co je jeho největší předností?
Mají renomovaného holandského trenéra, ten si přivedl hráče krajany a doplnil je talentovaným Němcem. Zbytek sestavy bude stát na domácích hráčích. Jejich velkou předností jsou důsledné rozbory hry soupeřů. Určitě se na Kladno důkladně takticky připravili. Kladno budou mít rozebrané do posledního detailu. S tím musejí orli počítat. Jsem zvědavý, kolik Belgičanů nastoupí za Gent a kolik Čechů proti nim za Kladno (směje se). Také z toho může být velmi pestré mezinárodní utkání...

Tipnete si výsledek zápasu?
Kladno bude mít kvůli té přípravě soupeře určitě problém hned v prvním setu. Ale jsem Kladeňák, tak věřím, že zápas půjde do tie breaku a orli vyhrají 3:2.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí