Orli vyučovali Gent efektivnímu volejbalu

Kladenští orli vs. Caruur Volley Gent 3:0 (25:17, 25:14, 25:20). Orli jsou mezi šestnáctkou nejlepších týmů druhého prestižního evropského poháru.

Zhruba za čtrnáct dnů je doma čeká první zápas osmifinále, ve kterém se střetnou s týmem z Bosny a Hercegoviny. Jestliže v Belgii přišel kladenský tým o výhru vlastními chybami při mečbolech, pak v dnešní odvetě na své půdě Gent spláchl až nečekaně snadno i brzy. 
„Hodně mi výkony našeho mužstva připomíná dobu před sedmi roky, kdy jsme s Petrem Klárem vedli tým po úvodní prohře se Zlínem na začátku extraligy k výhře v českém poháru a do finále play off na konci sezony. Současný tým také evidentně šlape a také si věří. Neustále ukazuje kvalitu ve všech činnostech. Ukázalo se to v konfrontaci s utkáním v Belgii. Dnes si kluci víc věřili. Navíc velmi dobře využili domácí prostředí,“ uvedl spokojený majitel Kladenských orlů Milan Fortuník.
Příští soupeř by měl mít větší kvalitu než výběr Gentu. „Týmy z bývalé Jugoslávie hrají velmi dobrý volejbal. Jejich útočníci nemají ve svém repertoáru pouze jeden úder. Teď začneme získávat informace. Měl by to být tým, který vypadl z Ligy mistrů,“ dodal bývalý trenér orlů.
Po skončení duelu přilétly na palubovku desítky různých plyšáků. Kladenský klub ve spolupráci s Farní charitou Kladno při kostele Nanebevzetí Panny Marie teprve po poradě s farním koordinátorem Petrem Švecem určí, kam od publika vybrané plyšové hračky zamíří.
To orli vědí přesně, že v sobotu zamíří v extralize na hřiště Karlovarska.

Soupiska orlů: Goncalves, Zajíček, Platačs, Seppänen, Graham, Neves, Hýský, Imamura, Kyjanica, Šálek, Donát, Gottesman, liber Fernandez.

Jan Murárik

dekovackaplys
Děkovačka hráčů publiku a desítky plyšáků, které jim létaly vstříc na charitu

ddiv
Opět se sportovní hala zaplnila kvůli volejbalu takřka do posledního místa


Počasí Kladno

Předpověď počasí