„Orlí oči“ Petra Klára: Škoda, že zápas s Gentem netrval déle, já si ho užíval

Jsem rád, že ještě pořád volejbalu rozumím, a že vyšel můj předpoklad. Tipoval jsem, že Kladno vyhraje první set a pak celý zápas.

Gent nebyl orlům soupeřem. Ti jsou kvalitativně mnohem výš, a když si herní sebevědomí přenesou dál do extraligy, tak můžou zažít spanilou jízdu sezonou, jakou jsme s trenérem Milanem Fortuníkem zažili před sedmi roky my. Dělali jsme si tenkrát z české extraligy srandu. Tak jsme v ní všechny přejížděli... Myslím si, že současné Kladno má k tomu nakročeno.
Jako trenér nevím, kde orlí sestavu ještě vyšperkovat. Samozřejmě po světě se pohybují daleko lepší hráči, než máme, ale vzhledem k rozpočtu kladenského klubu se povedlo z cizinců poskládat opravdu silný tým bez slabin.
Jak jsem už uvedl, Kladno má špičkového nahrávače, univerzál Platačs přestal dělat začátečnické chyby, Zajíček si jako kapitán mužstvo řídí, to nám kdysi několik sezon s Milanem Fortuníkem chybělo. Mužstvo má vynikající servis. Na top tým extraligy, jako je například Praha, ztrácí Kladno ve výškových parametrech hráčů. Hráče s 210 centimetry výšky nemáme. Proti Gentu zahrálo skvěle libero. Navíc je to showman, všechny miluje, všechny objímá, ale taky dokáže někoho sprdnout, když si to zaslouží. A to, jak žije volejbalem vtáhne do hry i fanoušky na tribunách. Mně se tohle hrozně líbí. Škoda jen, že zápas s Gentem byla tak krátký, užíval bych si ho klidně déle...

Petr Klár, volejbalový expert Vašeho Kladna

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí