Francouzský trenér vede své orly proti svým...

Volejbaloví orli cestou pohárovou Evropou už za sebou nechali dva vyřazené týmy. Dnes (od 18 hodin) jim cestu přehradí francouzský celek Nantes. Souboj to bude o to pikantnější, že Kladno trénuje Francouz Arnaud Josserand. Ten je u kladenského mužstva od letošního léta.

Tým Nantes má ve Francii skvělý volejbalový zvuk. Jste na takového soupeře dobře připraveni?
Teoreticky ano a máme hodně nahráno. Ovšem zápasy i s evropským pohárem jdou rychle za sebou, takže tým je také patřičně unaven... Výhodou pro nás může být, že hrajeme první zápas v naší nízké hale i to, že soupeř má za sebou v poslední době pětisetové bitvy.

Charakterizujte hru soupeře.
Jsou velmi kompletní. Jejich diagonální útočník patří k evropské špičce, excelentní jsou i na nahrávce.

Co se musí stát, aby Kladno vyhrálo?
Nesmíme to položit, ale bojovat kolektivně do posledního balonu. Musíme hrát chytřeji, než jsme hráli naposled proti Liberci.

Hrál jste francouzskou nejvyšší soutěž a pomáhal trénovat reprezentaci. Bude to pro vás hodně prestižní souboj?
Byl bych radši za jiné mužstvo a míň silné (usmívá se). Je to pro nás a tím i pro mě výzva. Jenom se obávám, že je soupeř velice silný.

Maličkou výhodou na vaší straně může být vaše národnost. Oni si budou muset dávat pozor, abyste jejich taktické pokyny neslyšel...
(směje se) Rozumět jim budeme asi všichni na naší straně, protože v jejich řadách je taky hodně cizinců a hlavní řečí je u nich rovněž angličtina. Samozřejmě cizinci chodí na francouzštinu...

Když odhlédneme od volejbalu, líbí se vám na Kladně?
Neměl jsem čas si pořádně město prohlédnout. Hrajeme téměř pořád. Využívám ve svém volnu spíše blízkost Prahy a jezdím tam.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí