Kladenští orli přelétli Benátky až v dramatickém závěru

Kladenští orli vs. Benátky nad Jizerou 3:1 (25:18, 22:25, 25:18, 26:24). Kladno udrželo na druhém místě extraligové tabulky tříbodový odstup od třetího Liberce. Na první Prahu ztrácí bodů sedm.

Tři body orli dnes vybojovali s odřenými křídly. V druhém setu trenér Kladna vyměnil v sestavě až tři hráče a hosté toho využili. Ale ani poté, co se sestava domácích vrátila k „normálu“ nepřestali Benátečtí zlobit. Jen dva body je dělily od protažení utkání do páté sady. Kladno získalo očekávaný plný bodový zisk. Při ztrátě by se mu v tabulce přiblížil nejen Liberec, ale také Karlovarsko...
„Dnes jsme nehráli dobře ani na jednom postu. Zahráli jsme průměr,“ konstatoval manažer klubu Jindřich Neumann. „Kdybychom v určitých momentech proměnili bodové situace, nemuseli jsme z toho dělat drama. Nechci říct, že to byl špatný zápas, ale hráli jsme až v moc velkém poklidu,“ doplnil Milan Fortuník, prezident klubu. V sobotu jedou orli na hřiště Zlína (17.00 hod.).

Sestava Kladna: Platačs, Kyjanica, Gonçalves, Seppänen, Villarreal, libero Fernandez (Graham, Gottesman, Čeketa, Neves, Imamura, Šálek).
Diváků: 350.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí