Orli dali hostům šanci

Kladenští orli vs. Odolena Voda 3:1 (25:20, 25:22, 22:25, 26:24). Kladno se v extraligové tabulce přiblížilo prvním Lvům na rozdíl čtyř bodů.

Po dvou sadách to vypadalo na tradičně bezproblémové rychlé utkání v podání orlů. V polovině třetí se ale zápas otočil, když domácí tým přestal hrát důrazně. Duel šel ve čtvrtém setu za stavu 24:22 pro hosty do páté zkrácené sady a v ten okamžik se kolo osudu znovu otočilo. Orli se chytili na servisu, zpřesnili obranu a dokonali obrat...
„V prvních dvou setech jsme podávali líp než soupeř, pak se role vyměnili. Naštěstí si Odolka nepohlídala závěr zápasu,“ konstatoval Jindřich Neumann, manažer orlů.
„Jít z role týmu, které udává tempo zápasu do role bojácníků, to je tragédie. Nepomáhali jsme si, jeden čekal, co udělá druhý. Tohle se nesmí stávat,“ doplnil Adam Zajíček, který se po zranění postupně zapojuje do tréninkového procesu.

Sestava orlů: Graham, Seppänen, Goncalves, Kyjanica, Platačs, libero Fernandez (Neves, Čeketa, Imamura, Šálek, Donát, Villarreal).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí