Milan Fortuník o náladě v týmu a receptu na Jihostroj

V sobotu zažili fanoušci Kladenských orlů čirou volejbalovou radost. Kladno v semifinále stále vzdoruje týmu z Českých Budějovic. Odvrátilo vyřazení a ve středu se u soupeře představí správně nabuzené. Alespoň tak to cítí prezident klubu Milan Fortuník.

Zažil jste to jako hráč i jako trenér. Mám na mysli pocity a náladu po vítězném zápase, v kterém mančaft odvrátil vyřazení ze semifinále play off. Jaké to je u současných orlů?
Myslím si, že se hodně spolu s náladou zvedlo také sebevědomí kluků. To je logické. Sobotní zápas byl z naší strany dobře vedený a ukázali jsme si, že předchozí dva výpadky byly dílem i naší nedůslednosti. Rozhodující momenty jsme v nich neřešili tak, jak bylo potřeba. Čtvrtý zápas play off u nich můžeme vyhrát. 

Zmínil jste dvě předchozí prohry, nazval jste je výpadky. Oproti nim byl sobotní výkon orlů nad očekávání vynikající...
Byly signály, že doma nedostaneme výprask (usmívá se). Dva sety to bylo vyrovnané utkání, ve třetím jsme odskočili. Oni k nám přijeli sérii ukončit a během zápasu zjistili, že to na oslavy nevypadá.

Doma je Jihostroj takřka neporazitelný. Existuje recept, jak na jihu Čech vyhrát?
Ano, doma jsou výborní, ale připomínám, že jsme tam před lety vyhráli bez ztráty setu. Neměli jsme tam kompletní sestavu a výhru uhráli Ondra Lenc a Martin Syrůček, kluci, kteří do té doby hráli málo. Samozřejmě musíme určit správnou taktiku a té se celý zápas držet.

V sobotu se v Kladně odehraje případný rozhodující duel. Chystáte na ten den něco extra pro fanoušky Kladna?
Přistavíme přídavné tribuny (usmívá se).

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí