Extraliga říká: Volejbalové Kladno je zpestřením soutěže

Fenomenální jízda týmu Kladno volejbal.cz extraligou překvapila většinu českého volejbalového světa. Kladenští dosud drtili jednoho těžkého soupeře za druhým a s jedinou porážkou vedou celou soutěž. Nás zajímalo, jak Kladno, jako „černého koně“ extraligy, vnímají trenéři největších aspirantů na letošní titul.

Jiří Novák, Karlovarsko: Kladno vnímám jako zaslouženého lídra. V první polovině soutěže předváděli nejvyrovnanější formu podloženou výhrami. Samozřejmě, asi jako i jiné týmy, uděláme vše pro to, abychom je na prvním místě vystřídali.

Jan Svoboda, České Budějovice: Když jsem k nám do Budějovic v létě pozval na přípravný turnaj i Kladno, netušil jsem, že zvu mistra první poloviny soutěže. Co jsem si myslel už tehdy, bylo, že Kladno čeká dobrá sezona. Teď si myslím, že jsou z toho prvního místa sami překvapení. Uvidíme, jak se vypořádají s druhou polovinou soutěže a pak s play off. Přeci jen hrát v šesti lidech je riziko. 

Michal Nekola, Liberec: Pro mě to překvapení až takové není. Kladno v létě vhodně doplnilo na postech, kde mělo v minulé sezoně slabiny. To, že jsou v tabulce na špici, je jen výsledek jejich stabilní formy v první polovině soutěže. Teď pro ně přichází mnohem těžší část odvet, domácího poháru a play off.

Martin Kop, Příbram: Vnímám to pozitivně. Pro lidi je to zpestření. V poslední době si to o první místo rozdávaly většinou Liberec s Budějovicemi, tak teď je ve hře i Kladno. Zaslouží si to, hraje dobře. 

Ondřej Marek, Brno: Pro mě to po výkonech, které dosud předváděli, není překvapení. Před sezonou vhodně doplnili sestavu o holandského libera a výborného Fina na smeči a jako jediný tým extraligy podávalo Kladno v první polovině soutěže vyrovnané výkony. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí