Borek Fokt: Kladno musí stát pevně na zemi

Kladenští volejbalisté přehráli ve čtvrtek bez nejmenších potíží Ostravu a dnes večer by rádi výhru za tři body zopakovali na hřišti Příbrami. Pokud se jim to podaří, jen stěží je při jejich současné formě druhé Karlovy Vary do konce základní části předeženou. Někteří odborníci vidí na konci téhle sezony Kladno hodně vysoko, někdo i na oslavě titulu. Jedním z těch, kteří euforii brzdí, je legenda kladenského volejbalu Borek Fokt (35).

Jestliže vše půjde podle předpokladů, mělo by Kladno ve čtvrtfinále play off narazit na tým Odoleny Vody. Současná síla Kladna je v takovém případě teoreticky už posouvá do semifinále. Souhlasíte?
Mužstvo by mělo jít zápas po zápasu a pokud bych já ještě hrál, tak bych tímhle směrem nejen sobě zakázal myslet. Koukat před play off takhle daleko, tak na tom shořelo hodně lepších týmů než je Kladno.

Jak dobré je současné Kladno podle vás?
To ukáže dnes zápas v Příbrami. Utkání ve Varech jsem neviděl, ale kluci prý hráli dobře, Ostrava je vůbec neprověřila. Uvidíme tedy dnes večer.

Přestože Ostrava kladenské hráče neprověřila, vyčetl jste z jejich výkonu nějaká větší pozitiva či nedostatky?
Ze strany Kladna to byl velmi dobrý zápas, protože kluci hráli každý míč až do konce, čímž ukázali, že za každých okolností hrají jako správní profesionálové. Není jednoduché takhle hrát, když vedete o deset bodů a zápas máte jasně pod kontrolou.

V kladenské sestavě měl premiéru junior Kozak. Jaký na vás udělal dojem?
Musí se vyhrát a vytrénovat (usmívá se). Hodně vysoko skáče, má volejbalové parametry. Vypadá nadějně, tak doufám, že mu to vydrží. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí