Smeč Luboše Maršouna. Kladno je o dvě třídy výš

Bývalý reprezentační smečař a mistr republiky Luboš Maršoun hodnotí vystoupení kladenských volejbalistů na domácí půdě.

Včerejší zápas volejbalové extraligy ukázal, že Kladno je ne o jednu, ale o dvě třídy výš než poslední tým tabulky. Přitom bylo znát, že kladenští hráči hrají tak na osmdesát procent.

Výborný výkon v mých očích odevzdal Křesťan, který všechno položil, výborné momenty měli oba nahrávači a Zajíček na bloku. Ostatní předvedli svůj průměr včetně náhradníků, které trenér poslal na hřiště až když viděl, že to asi dopadne dobře. Chápu ho, koučoval za nemocného Fortuníka poprvé a nechtěl riskovat. Tak se to podle mě i hraje, má zodpovědnost a jde od prvního míče za vítězstvím s tou nejsilnější sestavou, co má k dipozici. Rozhodně nesouhlasím s některými názory, že proti Ústí by mohl Kladno vést kdokoli, nebo dokonce, že to mužstvo mohlo odehrát úplně bez kouče. To je hloupost. 

Příští víkend Kladno čeká play off Českého poháru. Prý nejsou všichni zdravotně v pořádku, tak se obávám, aby jim vydrželo na závěr sezony zdraví a neskolilo je třeba nachlazení už před tímhle prvním vrcholem sezony. Z vlastní hráčské zkušenosti vím, že jsme nejvíc trpěli jarní únavou a nedostatkem vitaminů. Doktoři v klubech do nás cpali céčka, béčka a další podpory stravy. Teď hodně záleží na tom, jak to kdo zvládne. 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí