Volejbaloví experti: Kladno jasně dominovalo

Kdo do volejbalu trochu víc na Kladensku vidí, tipoval před prvním utkáním semifinále play off mezi Kladnem a Libercem (3:1), že budou domácí lepším týmem. A měl bezezbytku pravdu. Také naši experti správně odhadli sílu kladenského týmu. Dnes je na programu ve sportovní hale druhý zápas (18.00 h.). 

Jindřich Neumann, manažer týmu: K vítězství vedla přesná hra a výborný servis. Liberec si dovolil nechat na hřišti lidi, kteří nepřihrají, a to rozhodlo. Dukla postavila sestavu správně, ale když trenér během hry stáhnul dva nejlepší přihrávače, tak jim přihrávka totálně odešla. Jakmile jim jde na hřiště nepřihrávač, už se vezou. Druhý zápas bude v tom samém duchu. Útočně budou skvělí, ale nás nepřekvapí. Na druhou stranu tuším, že ve třetím a čtvrtém zápase se možná projeví na našem úzkém kádru únava a oni s téměř dvěma šestkami budou pořád čerství.

Borek Fokt, volejbalová legenda: Kdo se dostal do vedení o dva tři body, tak set vyhrál, až na jednu výjimku, ve třetím setu, který byl rozhodující. V něm jsme otočili stav osm dvanáct. Liberec se zhroutil a kupil chybu za chybou. A právě chybičky rozhodují. Tým táhl Hietanen, ostatní za to v pravý okamžik vzali a vyšlo to. Druhý zápas podle mne také vyhrajeme.

Luboš Maršoun, bývalý mistr ligy: Jestli někdo před zápasem říkal, že je Liberec lepší, tak nezná skutečnou sílu Kladna. My jsme byli lepší! Výborně hráli Hýský a Hietanen, Křesťan se přidal až od třetího setu. Přihrávač Sparidans výborně přitahoval. Druhý zápas tipuji na stejný průběh.  

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí