Kladnu pomohl k výhře Fokt!

S největší hvězdou kladenského volejbalu v sestavě posledních let Borkem Foktem pokořilo Kladno libereckou Duklu 3:0 (25:21, 25:14, 25:21) a semifinálovou sérii srovnalo  na zápasy 2:2. 

Tentokrát Kladenské neuspokojilo ani dvousetové vedení jako ve včerejším utkání a zápas si ve třetím setu otočit nenechali. Dukla se právě ve třetí sadě k obratu nadechla, vedla  a vypadalo to, že má opět vítr v plachtách, jak podobnou situaci z prvního libereckého duelu pojmenoval fanoušek Kladna David Homer. Nyní byla obrovsky cítit zkušenost legendárního blokaře Fokta.

"Liberecké jsme tímhle tahem zaskočili a oni se očividně báli přes něj hrát! Byl to skvělý tah, přitom nás trenéry napadl až včera večer na pivu. Dumali jsme, co všechno ještě můžeme na Duklu vymyslet, aby nám neutekla o dva zápasy a napadlo nás znovu zkusit Borka přemluvit. Ochotně nám pomohl a jsme za to rádi. Rozhodně neupozadíme ostatní kluky a na bloku zvlášť Trojana. Jen Zajíček se necítil stoprocentně fit, tak se Borkova pomoc na bloku moc hodila. Platil na ně," smál se asistent trenéra Petr Klár.

Série pokračuje pátým zápasem tento čtvrtek v kladenské sportovní hale.

Sestava Kladna: Křestan, Fokt, Zajíček, Hietanen, van Haarlem, Hýský, libero Sparidans (Trojan, Lenc, Syrůček, Dillien).

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí