Borek Fokt: Liberec do nás půjde servisem

Vrátil se legendární blokař v Liberci do sestavy Kladna natrvalo, nebo se svým slavným vstupem do vítězného utkání rozloučil s kariérou? Nejen na to nám Borek Fokt (35) odpovídal po návratu ze severu Čech.

Jaké to bylo, zahrát si takřka po roce extraligové play off?
Cítil jsem se dobře (směje se). Přijel jsem za mužstvem před zápasem a byl jsem v pohodě. S trenéry jsem se dohodl, že budu k dispozici na lavičce, kdyby někdo v zápase potřeboval oddych. Při rozcvičování jsem poznal, že mně míče lítají, jak by měly, takže jsem neměl obavy, že bych vyhořel. Bavil jsem se, žádná nervozita se nedostavila. Přesto jsem počítal s tím, že bych mohl jít do zápasu tak na jeden blok. Nakonec jsem tam byl asi na čtyři balony. Dá se říct, že jsem měl dobrý den. Ale to přikládám takzvané falešné formě, kdy jdete po dlouhé pauze něco dělat a ono vám to jde. Kdo ví, jak by to vypadalo, kdybych měl hrát celé zápasy. Pochvalu a slávu si zaslouží hlavně mí spoluhráči, kteří si tu výhru vybojovali. Hráli parádně. Já tam byl jen na povzbuzování. To, co jsem tam odehrál já, by odehrál kdokoli.

Přijel jste před zápasem, takže Liberečtí vůbec nevěděli, že nastoupíte?
Nevěděli. Ale na hřišti na sobě nedali znát žádné překvapení, normálně jsme se pozdravili a hrálo se. Je pravda, že přese mne toho moc nedávali. Jenomže z toho nelze dělat závěry. Z toho humbuku kolem mé osoby jsem byl nešťastný. Byla klika, že jsem to klukům nepokazil a Liberec zápas ještě neotočil. 

Byl to úplně poslední zápas vaší profesionální kariéry?
Snad před sezonou jsem Vašemu Kladnu říkal v rozhovoru, že si dávám nanejvýš jeden zápas za sezonu. Tak ho mám za sebou (směje se). Samozřejmě jsem s trenéry domluvený, že v případě zranění některého z kluků budu zase na lavičce připravený.

Komentujete pro nás zápasy, play off s Libercem sledujete velmi pozorně. Teď jste si soupeře vyzkoušel přímo pod sítí. Co Liberec předvede v Kladně ve čtvrtek?
Těžko říct. S nimi je to totiž nahoru dolů. Určitě nastoupí od začátku v nejsilnější sestavě. Musím však říct, že ve všech zápasech s nimi jsme měli navrch. Myslím si, že na to půjdou přes servis. Budou ho solit co nejvíc a co nejdéle vydrží. Buď jim to bude vycházet, což pro nás bude problém, když to ale vydržíme, tak po setu a půl znervózní a zase bychom měli mít navrch. 

Jan Murárik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí