První finálový zápas Kladno nezvládlo v koncovce

Teprve poslední set rozhodl o tom, že se vedení ve finále volejbalové extraligy ujaly České Budějovice. Kladenští s nimi prohráli 2:3 (23:25, 24:26, 25:23, 25:23, 13:15).

Domácí až příliš nabuzení atmosférou hlediště, ve kterém se tísnila tisícovka diváků, nevyužívali v prvním setu vypracovaných příležitostí a nechali Jihočechy hrát, co oni potřebovali. Hosté se tak celkem snadno dostali do tempa a více kazit začali teprve až v polovině druhého setu. Přesto v něm na jednadvaceti bodech vedli o pět míčů. Kladenští se ještě nadechli, dotáhli, ale jeden špatný příjem rozhodl, že Budějovičtí vyhráli i druhou sadu. "Soupeř má výborný servis a tím nás tlačí," poznamenal Jindřich Neumann, manažer kladenského klubu. 

Ve třetí sadě Kladno opět dotahovalo, ovšem tentokrát koncovku zvládlo na jedničku. V řadách hostů napadl Chilan Gevert na lavičce svého trenéra, potyčka jak rychle začala, tak jedním strčením také skončila. Klid ve hře si nastolili domácí teprve ve čtvrtém setu. Jihostroj nechávali celou sadu za sebou a za bouření publika dotáhli zápas po dvou hodinách k rozhodujícímu zkrácenému setu. V něm měli šťastnější ruku hosté. "Finále, to je soutěž sama o sobě. Dva sety jsme hráli velmi dobře, ale to je málo. Zkrácená sada je jen o štěstí, což se dnes potvrdilo. Zítra musíme zlepšit servis," dodal Jindřich Neumann.

Zítra se mužstva utkají ve sportovní hale před televizními kamerami již od půl čtvrté odpoledne. 

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, Hýský, Zajíček, Hietanen, van Haarlem, libero Sparidans (Lenc, Syrůček, Dillien, Kozak).

Jan Murárik

 

finalekozakovi

Kozakovi přijela fandit maminka

finaleslavnostni

Slavnostní nástup hodný finále extraligy

finaletrener

Trenér Fortuník a jeho vášnivý koučink

finalevhledisti

V hledišti i po stranách bylo narváno diváky

finalevytecna

Výtečná jazzová diva zpívala českou hymnu


Počasí Kladno

Předpověď počasí