Marek Pakosta: Kladno na titul má

Před dvanácti roky slavil první volejbalový titul Kladna. Marek Pakosta (48) tehdy patřil k největším hvězdám nejen svého týmu, ale celé extraligy. V těchto dnech jej můžete vidět jako komentátora odborníka při finálových bojích mezi Kladnem a Českými Budějovicemi.  

Do Kladna se s týmem přestěhoval z Odoleny Vody jako čerstvý mistr republiky. „V Kladně jsme najednou měli podmínky, o kterých jsme v minulém klubu mohli jen snít. Cesta k obhajobě titulu nebyla snadná, ale my byli rozjetí, takže zastavit nás nešlo. Měli jsme mezi sebou veličiny jako Skladaného, Masného či Ogurčáka,“ usmívá se hvězda českého volejbalu přelomu století.

Marek brzy poté přešel úspěšně na beachvolejbal, ale na šestkový nezanevřel. Extraligu pozorně sleduje jako odborný komentátor České televize a finálové zápasy nejen před televizní kamerou. „Své“ Kladno tak má stále na očích. „Současný kladenský tým představuje českou volejbalovou modernu. Má na to, aby titul získal. Ovšem porovnám-li náš mistrovský tým s jejich mužstvem, měli by s námi problémy. Hrají sice rychlejší a tvrdší volejbal, ale my měli lepší techniku hry a byli jsme větší hračičkové. To by té současné partě asi vadilo,“ směje se jeden z možných kandidátů na šéfa českého volejbalu, jehož volba spadá na letošní květen. „Něco takového je ve hře,“ říká tajuplně bývalý vynikající blokař.

Jan Murárik

marektelevize

 Marek Pakosta komentuje v televizi volejbal a je aspirantem na svazového předsedu


Počasí Kladno

Předpověď počasí