Kladenský volejbal opustily zahraniční hvězdy. Na jak dlouho?

Kladenský volejbal má za sebou „zlatou“ sezonu. Na devadesát devět procent uvidí Kladenská sportovní hala příští sezonu boje v evropském poháru, obhajobu finálové účasti v play off a možná i opět focení s vítězi Českého poháru. Otázkou však je, s kolika oporami týmu trenér Milan Fortuník může i nadále počítat a kdo se do Kladna chystá?

Jaký kádr vám po sezoně z toho stávajícího zůstane?
Smířil jsem se s tím, že některé kluky neudržím. Je sice hezké, že hrají dobře, že máme parádní vztahy mezi sebou, diváci jim fandí, ale nabídkám bohatších lig a klubů konkurovat nemůžeme. Nechci náš klub finančně potopit. Což by se lehce stalo, kdybychom se pustili do harakiri a zvedali nesmyslně peníze ve smlouvách. 

Dají se ještě někde v okolí sehnat peníze pro volejbal?
Věřím, že dají. Po finále za mnou přišlo několik lidí, že rádi se sháněním peněz pomohou přes své kontakty. Stále nemáme generálního partnera, abychom se jmenovali podle něj. 

Kolik by to generálního partnera stálo na sezonu?
Obvykle to je od milionu výš. 

Kteří hráči by Kladno mohli opustit a jít za lepším?
Kromě Filipa Křesťana ještě všichni cizinci. Tomu, že je udržíme, dávám velmi málo procent. Například Daan van Haarlem si za dvě sezony u nás udělal jméno. Z trojky v holandském nároďáku je nyní jejich jednička mezi nahrávači! Víme, že se o něj zajímá polská liga, která je nejlepší v Evropě, a Německo. S jeho manažerem jsme domluvení, že do deseti dnů nám dají vědět. Libero Dirk Sparidans neví, jestli zůstane, stejně tak se k budoucnosti u nás staví nahrávač Renaud Dillien. Matti Hietanen si dává čas na rozmyšlenou. Ale i u něj počítám, že bych musel vytáhnout mnohem víc peněz, než nás stál. Mám obavu, že Matti se bude třeba rozmýšlet až do září. On je případ, na který jsem ochoten čekat. Nejtěžší bude přivést náhradu za nahrávače. Musí se rychlostí nahrávky aspoň přiblížit Daanovi. 

Jaké hráčské jistoty v současné době máte?
Podepsali jsme reprezentačního smečaře Petra Šulistu z Ostravy, smlouvu má Tomáš Hýský, zůstává Adam Zajíček, jednáme s Ondrou Lencem, máme Štěpána Trojana, dolaďujeme smlouvu s Adamem Kozakem. Chci kádr posílit o jednoho blokaře. 

Máte v hledáčku konkrétní posily?
Měl přijít blokař Aleš Holubec. S ním jsme byli dohodnutí. Ovšem sám od sebe názor změnil a dal přednost Liberci. Nezbývá nám, než mu popřát štěstí. Věřím, že kromě nahrávače vyřeším ostatní posty co nejrychleji. 

Jan Murárik

fortbylby

Byl by zázrak, kdyby Dirk Sparidans dal přednost opět Kladnu

fortmilan

Milan Fortuník dělá vše pro udržení nahrávačského esa es van Haarlema

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí