„Účko“ Gromadowski: Začínáme ladit formu na evropský pohár

V mládí ho v rodném Polsku považovali za jeden z největších talentů volejbalu. Ten rozhodně nepromrhal a postupně se kromě polských týmů stával oporou klubů ve Francii, Itálii či Turecku. Současnou sezonu univerzál Marcel Gomadowski (31) stráví v týmu Kladno volejbal cz. 

Klub na vás velmi spoléhá. Pro tým jste klíčovým hráčem. Jste v Kladně spokojený?
Nevěděl jsem, do čeho jdu, co od nového angažmá mám očekávat, ale po téměř dvou měsících přípravy jsem velmi spokojený. 

Přípravné zápasy ovšem ideální herní rozpoložení týmu neukázaly a ani vy jste v nich neukázal optimální formu. Kdy se podle vás tohle kladenské mužstvo rozjede a ukáže svůj potenciál?
Ze svých zkušeností vím, že nejdůležitější je dostat se do play off a co nejlépe se na něj v sezoně připravit. Nás ještě před play off čeká evropský pohár, takže forma týmu by tuto sezonu měla být optimální o něco dřív, než v extralize začnou vyřazovací boj o titul. Málokterý tým i hráč na úplném začátku sezony podává výkony podle představ trenérů a fanoušků. Kladno, jak jsem poznal, disponuje silným potenciálem. V týmu je spousta zkušených a kvalitních hráčů. Když všichni zahrají, co umí, budeme silní. To se týká samozřejmě také mě.

Za dobrými výkony může stát také spokojenost v soukromém životě. Vyhovuje vám život v Kladně?
Jsem profesionál, takže volejbal je u mne na prvním místě. Bez ohledu, v kterém městě se nacházím. Klub výborně funguje, takže jsem spokojený. Vyladil jsem bydlení v Kladně, dorazila za mnou moje rodina, děti i manželka jsou také spokojení. Nic mi k tomu, abych se soustředil jen na volejbal, v Kladně neschází. 

Čím se kromě rodiny a volejbalu ve volném čase nejraději zabavíte?
Brnkám si na kytaru. V žádné kapele jsem nikdy nepůsobil, ale hraju na ni přes dvacet let a je to pro mě mimo rodinu nejlepší relax.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí