Kladno čeká první boj o čelo tabulky. Volejbalisté hrají v Liberci

Druhé kolo volejbalové extraligy nabízí televizní šlágr. Na stanici ČT sport můžete dnes od osmi hodin a deseti minut sledovat prestižní duel mezi domácím Libercem a Kladnem. V posledním play off dokázali Kladenští svého soupeře vyřadit. Na sever Čech své svěřence opět přiváží nejlepší extraligový trenér Milan Fortuník (52).

I když jste vicemistři extraligy, je Liberec favoritem utkání. Je vaším cílem uhrát aspoň dva sety a přivézt bod?
Takhle se na to vůbec nedívám. Pro oba týmy to je poznávací utkání. Oni měnili kádr a my ho máme prakticky úplně jiný než v minulé sezoně. Já jsem rád, že největšího favorita na titul máme venku a ještě před televizními kamerami. Ať zápas dopadne jakkoli, a dopadnout jakkoli může, tak se na sebe vzájemně hodně dozvíme (usmívá se). My trenéři zjistíme, jak náš tým reaguje na tlak, na servis, který Liberečtí umí. 

Na co se mají fanoušci u obrazovek nebo ti, kteří pocestují do Liberce, u soupeře hlavně zaměřit? 
Jistě je zaujmou reprezentační nahrávač Janouch, výborní blokaři a hlavně do Liberce přestoupil Štokr, což je pro český volejbal podobná persona, jako například pro český hokej Plekanec, abych dal kladenský příměr (usmívá se). A já doufám, že diváka naší hrou neuspíme. 

Jan Murárik

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí