Kladno veze z Příbrami tři body a potvrdilo třetí místo v tabulce

Stíhání dvojice týmů Českých Budějovic a Liberce zdárně pokračuje. Kladenští volejbalisté dnes večer vyhráli v Příbrami 3:1 (25:22, 25:21, 22:25, 25:23).

Kladno se v Příbrami samo zdrželo déle, než bylo nutné. První dva sety mělo ve své režii a stačilo ve stejném duchu odehrát i závěrečnou sadu a vicemistři mohli doma stihnout závěr televizních novin... To by ale nesměli v třetím setu nechat domácím náskok sedmi míčů! V závěru dějství sice rozdíl smazali, ovšem na obrat už síly neměli. Čtvrtá sada se proměnila v přehlídku lítého boje o každý bod. Až teprve za stavu 21:21 prolomili hosté houževnatou příbramskou obranu a utrhli se k vítěznému finiši. 

"Začali jsme i přes výhru v úvodu vlažně. V celém utkání jsme pak v různých situacích byli nedůslední a zbytečně jsme se nervovali," usmíval  se kladenský kouč Milan Fortuník.

"První dva sety jsme hráli jako podle skvěle napsaných not. Hráči na place plnili všechno přesně tak, jak jsme si řekli. V třetím setu domácí vsadili na risk, my jsme polevili a jejich náskok se nakonec ukázal jako nedosažitelný. Jsem rád, že se kluci v posledním setu vrátili k volejbalu dle trenérských pokynů a dokázali, že patří právem mezi nejlepší čtyřku extraligy," uvedl asistent trenéra Petr Klár. 

Příští sobotu hrají Kladenští doma proti Brnu (16.00 h.) a pro diváky je prý připravené nejedno překvapení.

Sestava Kladna: Hýský, Šulista, Sobotka, West, Gromadowski, Zajíček, libero Moník (Blažek, Trojan, střídal Kozak, Lenc). 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí