Volejbalisté vyzývají fanoušky: V sobotu přineste plyšáky!

Sobotní duel špičkových volejbalových týmů Kladna a Českých Budějovic (18.00 h.) bude ve sportovní hale mít ještě charitativní podtext. 

Podobně jako loni touto dobou, také nyní vyzývá kladenský extraligový klub své příznivce, aby do haly dorazili s plyšovými hračkami. "Loni jsme je sbírali pro Korálek, letos ke Korálku přidáme další zájemce, kteří se starají o postižené, sociálně slabé nebo opuštěné děti svými rodiči. Po skončení zápasu vyzveme diváky, ať plyšáky nahází na plochu, kde je hráči sesbírají a poté odevzdají potřebným. Minulý rok jsme byli překvapeni, s jakou vděčností byla sbírka v Korálku přijata," říká trenér Milan Fortuník.

Po sportovní stránce jeho tým hostí lídra tabulky, dosud suverénního obhájce titulu Jihostroj České Budějovice. "Máme tým, který je s Jihostrojem schopný držet krok. Ale při současné formě obou týmů se nám všechno musí sejít. Pro nás je tenhle zápas zároveň skvělou generálkou na příští čtvrtek, kdy doma hostíme v evropském poháru rumunský tým Galati. A jelikož nás nic a nikdo netlačí do toho, abychom evropský pohár vyhráli, tak si naše zápasy spolu s fanoušky užijeme. Každopádně přes Rumuny bychom rádi přešli do dalšího kola," doplnil kladenský kouč. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí