Přeruší Kladno nadvládu Jihostroje s Křesťanem? A přineste dětem plyšáky

Dnes večer se v Kladenské sportovní hale představí absolutní špička českého volejbalu. Úřadující mistr extraligy České Budějovice na palubovce vicemistra (18.00 h.). Po utkání se uskuteční charitativní sbírka plyšáků.

Kdo po závěrečném míči hodí na palubovku přineseného plyšáka, pomůže dětem, které po něm touží. Hráči je posbírají a v příštích dnech odvezou za postiženými i opuštěnými dětmi. 

Ovšem předtím Kladno uvidí bitvu titánů. České Budějovice v čele s nejlepším univerzálem extraligy Filipem Křesťanem v tomto ročníku neztratily bod a soupeřům nechaly uhrát jediný set! V minulém kole vyhrály na palubovce Liberce 3:0 a exkladenský Křesťan byl vyhlášen největší hvězdou utkání. Svému týmu uhrál 24 bodů a pětkrát úspěšně blokoval! "Do Kladna se těším," utrousil lakonicky s tím, že před tímhle zápasem rozhovor neposkytne. 

"Když se vyvarujeme ospalých začátků zápasů a do soupeře se pustíme od prvního míče v plné parádě, sehrajeme s ním vyrovnaný zápas," poznamenal kladenský trenér Milan Fortuník. Kladenský rodák a bývalý mistr československé ligy Luboš Maršoun dodává, že na hvězdy soupeřů, které se vracejí na své minulé působiště, je dobré vytvořit v hledišti tlak: "Když se hlediště zaplní do posledního místa a bude na jejich univerzála jakkoli reagovat, může Jihostroj v Kladně ztratit."

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí