Kladno v Rumunsku neuhrálo ani set

Kladenští volejbalisté svou evropskou pohárovou misi zakončili hned v 1. kole, když dnes nestačili na rumunský celek Arcada Galati a podlehli mu 0:3  (-21, -23, -24).

Přitom vstup do utkání hostům vyšel náramně a vypracovali si až pětibodový náskok (12:7). Jenže domácí začali trpělivou hrou rozdíl smazávat, až převážili skóre ve svůj prospěch (20:18) a za stavu 22:21 sérií tří bodů set ukončili.

I ve druhé sadě byli zpočátku úspěšnější Kladenští a svůj jedno až dvoubodový náskok drželi do stavu 10:8. Pak už to byla bitva o každý míč. Hosté ještě jednou vedli 18:17, ale po srovnání číslic na světelné tabuli už jen marně dotahovali rumunský náskok. Jiskřička naděje zablikala při vyrovnání na 23:23, dva body domácích ale znamenaly již dvousetové manko Kladna.

Třetí, a jak se později ukázalo, i závěrečné dějství, patřilo od úvodního míče Arcadě. Udržovala si mírný bodový odstup od Kladenských, kteří však nechtěli dát svoji kůži zadarmo. Když však na ukazateli skóre svítilo 23:18, mnozí z domácích diváků již oslavovali postup do druhého kola. Předčasně. Hosté se nadechli k závěrečnému odporu a srovnali stav na 24:24, a to i zásluhou dvou odvrácených mečbolů. Na víc však již neměli a rumunský tým jde po zásluze pohárovou Evropou dál.

- md -

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí