Účko Konečný: Kladno má na finále

V úterý potvrdil, že sezonu dohraje v Kladně a v sobotu v zápase s Ostravou (18.00 h.) se kladenští fanoušci můžou těšit na jeho ostré servisy i smeče. Kladnu patří David Konečný (35), ve své době jedno z nejlepších úček Evropy.

Od loňského dubna, kdy jste skončil angažmá v Tours, jste čekal na další kontrakt až do konce ledna letošního roku. Proč jste si dal tak dlouhou pauzu?
Čekal jsem na nějakou zajímavou nabídku a jsem vděčný kladenskému klubu, že mě od loňského podzimu nechal s áčkem trénovat i odehrát pohárový zápas s Ústím nad Labem. Kladno má kvalitní tým. S vedením klubu jsem byl domluvený, že pokud před koncem ledna, tedy koncem přestupního termínu, neodejdu do zahraničí, začnu hrát za Kladno extraligu. Přestup z mého bývalého klubu Ostravy do Kladna jsme vyřídili minulý týden před pohárem. 

Je hodně obtížné se dostat zpátky do zápasového rytmu?
Úplně jednoduché to není. Musíme se samozřejmě víc sehrát. Trénoval jsem s týmem jen dvakrát týdně a to je málo. Co nejrychleji to ale chci dohnat (usmívá se).

Žijete v Plzni, odkud je to blíž do extraligových Karlových Varů než do Kladna. Proč jste nezvolil bližší štaci?
Do Varů je od nás hrozná cesta (směje se)...

Ve Francii se jistě hraje mnohem více těžších zápasů než v české extralize. Bude to pro vás snadná soutěž?
Ani omylem! Volejbal je náročný i v české extralize. Nedovolím si tvrdit, že je to o hodně lehčí soutěž. Jsem rád, že ji budu hrát za Kladno, protože tenhle mančaft má na finále a troufám si tvrdit, že i na titul.

Jan Murárik

 

koneckonecny

Konečný hovoří s Gromadowským, se kterým se na účku začnou střídat.


Počasí Kladno

Předpověď počasí