Tomáš Hýský: S účky bychom Karlovarsko zvládli

Na první vyhrané finále volejbalového play off si musí minimálně další rok počkat. Smečař Tomáš Hýský (34) patřil nejen ve včerejším třetím finálovém duelu s Karlovarskem k nejlepším hráčům na hřišti, ale za výkony v sezoně si vysloužil reprezentační dres. 

Kolikáté finále v kariéře máte za sebou?
Čtvrté nebo páté, přesně si teď po posledním zápase, kdy se ve mně ještě míchají emoce, nevzpomenu. Snad ještě nejsem tak starý, abych s Kladnem nemohl zažít mistrovský titul. Teď jsme k němu byli blíž než loni s Českými Budějovicemi. Ty nás v porovnání s Karlovarskem smetly. S Vary jsme prohráli 0:3 na zápasy, což vypadá hrozivě jednoznačně, ale každé utkání se hrálo na pět setů a mohlo dopadnout obráceně. Hráli jsme i bez obou opor na účku Gromadowského s Konečným skvěle a já si za to svých spoluhráčů nesmírně cením. Věřím, že s jedním z nich bychom finále zvládli…

V play off váš tým domácí fanoušci povzbuzovali ve velkém počtu, ve finále hala praskala ve švech. Mohlo to být z jejich strany ještě lepší?
Nemohlo, protože byli více než skvělí, více než stoprocentní. Pocházím z Kladna a před našimi fanoušky smeknu i na video. Oni si zaslouží hlubokou poklonu nejen za play off a finále, ale i za celou sezonu. Vždy jich v Kladně přišlo několik stovek. Respekt a veliký díky patří našim trenérům a realizačnímu týmu.

Extraligová sezona je za vámi, co máte ve volejbale před sebou?
Příští týden se hlásím reprezentačnímu trenérovi, a pokud budu v nominaci na zápasy, vynasnažím se dobře reprezentovat Kladno i na mezinárodním poli. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí