Kladenští orli odlétli do Bulharska

Kladenští volejbalisté dnes ráno odcestovali do daleké bulharské Montany. V městečku vzdáleném sto kilometrů od hlavního města Sofie zítra večer sehrají první utkání evropského poháru (18.00, vysílá livesport.com). Kouč Kladna Milan Fortuník před odletem hovořil o nadějích svého týmu. 

Čeká vás pohodlné cestování?
Spíše trochu komplikované, protože dnes nelétá z Ruzyně přímý spoj do Sofie, takže musíme přesedat v Bělehradě. Po příletu do bulharské metropole pro nás z Montany zařídili převoz autobusem. Co jsme zjišťovali, pojedeme asi dvě hodiny. Ubytujeme se a půjdeme se lehce protáhnout do haly. Oni to budou mít za týden u nás jednodušší. Z letiště jsou v Kladně za chvíli a z Hotelu Sletiště můžou do naší haly v pantoflích (usmívá se). 

Máte Montanu podrobně nastudovanou?
Sestřih z jejích zápasů má můj asistent Petr Klár. Ovšem porada bude dnes a zítra, protože jsme hráče nechtěli evropským pohárem zatěžovat před sobotní extraligou v Praze. Bylo důležitější, abychom se soustředili na vítězství a neměli v hlavě žádné pokyny ohledně Montany. To se povedlo a nyní se soustředíme na Bulhary. 

Do Bulharska vezete eso v podobě univerzála Davida Konečného. Jak jeho přínos vnímáte?
Plní stoprocentně naše očekávání a navíc k tomu přidal i velmi dobrou hru v poli. S evropským pohárem má bohaté zkušenosti. Do Kladna přišel z Francie jako jeho vítěz. Jeho zkušenosti můžou Montaně dělat velké problémy. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí