Orli s Piskáčkem na střídačce vyhráli bez ztráty setu

Kladenští volejbalisté zvítězili v osmnáctém kole na půdě Brna 3:0 (25:23, 25:22, 25:16).

Brno pozměnilo sestavu a Kladno tak jelo do neznáma. Soupeř byl pro orly nečitelný, protože uvolnil některé hráče áčka pro důležité play off své rezervy v první lize. Orli zase byli nečitelní pro Brňany, když s sebou přivezli novou tvář nahrávače Ondru Piskáčka, mistra Evropy z dvacítek. Klubovou příslušností patří Liberci, ale nyní hostoval v Benátkách nad Jizerou. "Vzali jsme ho k nám, abychom zdvojili pro play off některé posty," informoval kladenský kouč Milan Fortuník.

Hosté vynikali na servisu i v blocích. V kladenském týmu nejvíce bodovali cizinci Vemič s Baranovem, když první nasbíral jedenáct bodů pro svůj tým, druhý deset.

"Těsně před zápasem se při rozcvičce zranil Hýský, takže poprvé od začátku dostal na celý zápas důvěru Vostárek a nezklamal. Zahrál dobře stejně jako celý tým. Jsem moc rád, že se dařilo našim dvěma cizincům, jak Vemičovi, tak Baranovi. To je pro další zápasy důležité. Ovšem otázkou zůstává, jestli budou všichni hráči zdravotně v pořádku," dodal Fortuník. Kladno v tabulce zůstává třetí, Brno šesté.

Příští utkání extraligy sehrají orli v sobotu 9. února doma s Libercem (18.00). O týden později v neděli 17. a v pondělí 18. února se představí v Kutné Hoře, kde se odehraje Final Four turnaj o Český pohár.

Sestava Kladna: Vemič, Zajíček, Habr, Sobotka, Vostárek, Baranov, libero Moník (Piskáček, Koloušek, Hýský). 

-red-

piskondrej

Ondřej Piskáček ještě v dresu Benátek


Počasí Kladno

Předpověď počasí