Volejbaloví orli dnes vyzvou Odolku

Finalisté Českého poháru sehrají dnes na domácí palubovce přátelské střetnutí s týmem Odolena Voda (18.00). 

Ve sportovní hale půjde o nastavení formy před blížícím se play off. Kladno hraje další extraligové kolo základní části až v pondělí na hřišti Ústí nad Labem a přátelský duel tak orlům do té doby pomůže zůstat v zápasovém vytížení. Pondělní finále, ve kterém České Budějovice přehrály Kladenské orly 3:0 na sety, zhodnotil pro Vaše Kladno kladenský kouč Milan Fortuník: "Budějovičtí byli zvláště ve třetím setu jasně dominantní. My jsme dělali až moc velké chyby. Ovšem po peripetiích, kterými jsme si na sklonku loňského roku prošli, kdy odešla obě účka Konečný i Martinéz, předvádíme v současné době až na některé výkyvy dobré výkony. Účast ve finále Českého poháru je toho důkazem, i když ta porážka nás hodně mrzí, ale byla to svým způsobem léčivá porážka."

Jihostroj České Budějovice v této sezoně Kladno vždy jasně porazil. Orli zase v poslední době porážejí zbylé dva největší favority na zisk titulu Karlovarsko i Liberec. Teoreticky to nyní vypadá, že by se na konci play off mohlo opakovat finále z roku 2017 mezi Kladem a Jihostrojem. "Tahle teorie může vzít za své hned po prvním kole play off. Mimo tato mužstva mají teď formu i celky z nižších příček extraligové tabulky. Například Ostrava může překvapit a někoho z velkých favoritů vyřadit. Do finále se nemusíme dostat ani my a ani České Budějovice. Na Jihostroj například umí zahrát jak Karlovarsko, tak Liberec," míní Milan Fortuník.

Základní část sezony končí 9. března. Kladno do té doby hraje v Ústí nad Labem (pondělí 25. února večer před televizními kamerami), doma s Příbramí (2. března) a v Karlových Varech (7. března). "Do zahájení play off máme dost času na rozebrání našich nedostatků a vypilování herních situací. A byl bych rád, kdyby se dnes na nás přišlo podívat hodně fanoušků," dodal "Forbes".
V extraligové tabulce jsou České Budějovice první s dvoubodovým náskokem před Libercem, Kladno je s větším odstupem na třetí příčce, čtvrté Karlovarsko na orly ztrácí bod, pátá Ostrava body dva. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí