Lehce na ulici, těžko na odtahu

Na území statutárního města Kladna od dubna probíhá úklid ulic, který je nutný k udržování čistoty ve městě. I přesto, že dopravní značení je na pozemní komunikaci umístěno alespoň sedm dní před prvním dnem dočasného zákazu nebo omezení stání vozidel, je pravidlem, že řidiči často zapomenou svá vozidla přeparkovat.

Výjimka se vztahuje jen na provozovatele, kteří prokážou závažné důvody, které jim znemožňovali vozidlo včas odstranit. Je-li to ale nezbytné pro naplnění účelu, je vlastník pozemní komunikace oprávněn odstranit silniční vozidlo ponechané na pozemní komunikaci v rozporu se zákazem nebo omezením a odstavit ho na vhodné místo. Z toho vyplývá, že pokud i přes všechny výzvy zanechá řidič své vozidlo v místě úklidových prací, bude mít nepříjemnosti s odtažením vozidla.
Odtažená vozidla se ukládají na odstavné parkoviště ve Smečenské ulici se čtyřiadvacetihodinovou obsluhou. Své vozidlo si můžete vyzvednout kterýkoli den od 7.00 do 21.00 hodin, v noci pouze za asistence Městské policie Kladno. Odtažení vozidla s sebou přináší i nepříjemnou finanční částku, která činí 1308 Kč a za každý den navíc se účtuje 208 Kč. Od letošního roku je možné využít služby vrácení vozidla na původní místo, ale cena se zvýší na dvojnásobek za cestu na odtahový dvůr a místo původní. Výsledná kalkulace je 2616 Kč.
Za spáchání přestupku nerespektování zákazu stání nehrozí řidiči jen odtah, ale také pokuta udělená strážníky Městské policie Kladno. V případě nepřítomnosti nalezne řidič za stěračem "Výzvu pro nepřítomného pachatele přestupku", a pokud je řidičem vozidla, který na daném místě zaparkoval, můžete přestupek vyřešit se strážníky na ulici, popřípadě se do osmi dnů dostavit k projednání přestupku na přestupkové oddělení. Pokuta za přestupek může být udělena až do výše dvou tisíc korun, dle Zákona o provozu na pozemních komunikacích. 

-MP Kladno-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí