SAMK zavírají sportoviště. Hutník omezí kapacitu hlediště

Stav nouze. V republice se nesmějí při organizovaných akcích shromažďovat lidé na jednom místě ve větším počtu než třicet. Navíc například do fitness nebo solárií se nesmí vůbec. Sportovní areály města Kladna dnešní 18. hodinou zavírají všechna svá sportoviště. 

Od zítřejších šesti hodin ráno vláda zakazuje do odvolání divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, a to jak veřejné, tak soukromé s účastí přesahující ve stejný čas 30 osob. "Počítáme s tím, že i s uvaděčkou v sále nebude více než třicet osob," říká provozovatel kina Hutník Pavel Volf. 
Zákaz se netýká výkonu práce. Do pohostinství se následujících třicet dnů nedostanete po osmé hodině a před šestou ráno. V obchodních centrech by se měly uzavřít stravovací služby. Uzavírají se sportoviště, posilovny, přírodní a umělá koupaliště, solária, sauny, wellness služby, hudební a společenské kluby, zábavní zařízení, veřejné knihovny a galerie. Dnes se neodehraje ani extraligový duel kladenských volejbalistů s Ústím nad Labem. Například hokejový svaz s okamžitou platností zrušil veškeré rozehrané soutěže mládeže, konat se nebudou ani další sportovní podniky, které nezaručují počet veškerých účastníků do třiceti lidí včetně. Obchodů se zatím zákaz netýká. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí