Dnes naposled do bazénů či restaurací

Vteřinu po dnešní půlnoci vstupuje Česko do čtvrté úrovně vládního PESa.

Do 23. prosince, kdy končí nouzový stav, platí zákaz shromažďování více než 6 lidí ve vnitřních i venkovních prostorech. Platí zákaz pohybu od 23:00 do 5:00. Zůstává zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti. Obchody budou otevřené včetně nedělí bez ohledu na velikost i sortiment. V nich může nadále být jen jeden zákazník v prostoru 15 metrů čtverečních. Ale o Vánocích a následných svátcích si v nich nenakoupíme.
Prodej vánočních kaprů a stromků omezuje pouze počet stánků. Je možné využívat služeb kadeřníka, kosmetiky nebo solária, pokud nejsou součástí povinně uzavřených prostor, například bazénů, fitness a wellness center. Končí amatérské sportování v halách, venku spolu může sportovat nanejvýš šest osob. Lyžování je povolené. Až na výjimky zapomeňme na návštěvu výstav, hradů, zámků, botanických i zoologických zahrad.
Restaurace, ubytovací a jiná stravovací zařízení jsou opět uzavřené a jejich provozovatelé mohou prodávat jídlo přes okénko. Přerušit svou činnost v kamenných prostorách musí také sázkové kanceláře, herny a kasina. Svateb i pohřbů se může účastnit maximálně dvacet lidí. Do kostelů na mši se vejde pouze dvacet procent jejich kapacity.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí