Zápasníci zvou děti do svých řad. Úspěšný kladenský klub pořádá nábor!

Věhlasný zápasnický klub Wrestling Kladno se sídlem v hnidousko-motyčínské sokolovně zve holky a kluky do svých řad. Zápas patří k jednomu z nejzdravějších sportů, které dětem po všech stránkách svědčí. Ostatně i na to v rozhovoru pro Vaše Kladno upozorňuje šéf klubu Rostislav Pinkas (na úvodním snímku zcela vpravo).

Tradičně před zahájením školního roku vyhlašujete nábor dětí. Jak jste na tom s mládežnickou základnou?
Po covidu, který trval bezmála rok a půl, se děti ke sportu vracejí velmi pomalu a zřídka. Odvykly si pravidelně trénovat a o víkendech jezdit zápasit. Základnu máme, ale potřebujeme posílit přípravku. K tomu hlavně směřujeme letošní nábor.

Spousty rodičů se každý rok rozhodují, na který sport svého předškoláka či prvňáčka dát. Co dětem přináší zápas?
Všestranný pohyb. Pomalu nahrazujeme tělocvik ve školách, kde dětem na prvním stupni často učitelé rozdají florbalové hole a děti hodinu honí míček po hřišti a neumí ani kotrmelec ... U nás získají všeobecnou obratnost a celkově posílí tělo.

Čemu se u vás děti, kromě techniky zápasu, dále naučí?
Poslušnosti a disciplíně. Na turnaje jezdí mnohé bez rodičů, takže si osvojují rychleji samostatnost a správné sociální chování. Vlastně svým způsobem rodičům s výchovou pomáháme (usmívá se).

Kolik tréninků týdně by měli kluk i holka u vás absolvovat, aby mělo pro ně zápasení význam?
Trénujeme třikrát týdně a minimálně dva tréninky týdně jsou nutnost. Jeden bohužel nestačí. V takovém případě je dítě stále na začátku, neposouvá se a postupně zaostává za ostatními. Pro rodiče může být zajímavé, že prvních šest tréninkových jednotek mají děti od nás zdarma.

Jan Murárik
Foto: Wrestling Kladno
Více informací získáte na facebookové adrese Wrestling Kladno či telefonním čísle 724 369 110.

zapasskup
Klub vozí z turnajů pravidelně nejednu medaili

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí