Kladno zaplavují nové byty. Ceny jsou srovnatelné s Prahou

Kladno se bydlením rozrůstá o nová sídliště. Ceny za byty v novostavbách často už kopírují Prahu a v porovnání s metropolí jsou někde i vyšší.

V centru Kladna pořídíte novou bytovou jednotku od čtyř do zhruba třinácti milionů korun. Například v bývalé gigantické komerční budově v blízkosti Rabasovy ulice, která se přeměňuje na bytový dům, nabízí developer malometrážní byty od čtyř po osm milionů korun.
V Kročehlavech na částečně dokončeném sídlišti se pohybují ceny bytů od tří do jedenácti milionů korun. Na vznikajícím sídlišti v Dubí, o kterém se mezi Kladeňáky v současnosti často hovoří, překračují ceny za bytovou jednotku pět milionů korun.
Ovšem v porovnání s novými byty v Praze Kladno levnější není. Namátkový průzkum ukázal, že například na novém sídlišti Džbán nabízí developer stejnou bytovou jednotku již od čtyř milionů korun, byt v nové stavbě ve Stodůlkách pořídíte od necelých pěti milionu korun, na Žižkově koupíte 1+kk v novostavbě za tři a půl milionu korun.
Realitní makléři, kterých jsme se zeptali na zkušenosti s cenami nových bytů na Kladně se shodují, že jedna věc je nabízená cena a druhá skutečná, za níž se byty prodají...

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí