Začátkem dubna se uskuteční zkoušky ze znalosti hub

Myslíte si, že znáte dobře druhy hub? Možná stojí za to si své znalosti ověřit. Zkoušky ze znalosti hub se konají v dubnu v Praze.

V sídle Krajské hygienické stanice se sídlem v pražské Dittrichově ulici se 9. a 25. dubna vždy od 10.00 hodin uskuteční certifikované zkoušky z mykologických znalostí. Držitel osvědčení může volně rostoucí jedlé houby uvádět na trh nebo je dále zpracovávat pro potravinářské účely. 
Zkouška se skládá z písemné a ústní části. Při zkoušce znalosti hub musí uchazeč prokázat znalost právních předpisů upravujících členění hub na skupiny a podskupiny, znalost znaků jednotlivých skupin a podskupin hub, požadavků na jejich jakost a zdravotní nezávadnost, značení, způsob jejich sběru, třídění, zpracování, podmínek jejich přepravy, skladování, balení a prodeje. Dále musí žadatel vždy prokázat způsobilost rozlišení jedlých a jedovatých hub podle názorných pomůcek, znalosti příčin nejčastějších otrav z hub, zdravotních projevů otrav z hub a souvisejících zásad poskytování první pomoci.
Více se dozvíte na webové adrese  www.khsstc.cz

-red-
Foto: Pixabay


Počasí Kladno

Předpověď počasí