Kladenští Rytíři jsou také Dobrými anděly. Přidají se i fanoušci?

Hokejový klub Jaromíra Jágra Rytíři Kladno se snaží dlouhodobě podporovat různé dobročinné organizace, nadace či akce. V uplynulých sezonách například pomohl úspěšnými aukcemi dresů programu Dr. Klaun, spolku Dobrý skutek nebo Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Tyto aukce vynesly celkem 750 tisíc korun! Letos se kladenský hokejový klub rozhodl podpořit prostřednictvím nadace Dobrý anděl rodiny s dětmi, kde dítě nebo rodič má rakovinu či jiné závažné onemocnění.

Často se stává, že v případě vážné diagnózy v rodině, jeden z rodičů musí přestat pracovat. Zatímco příjem rodiny klesne, výdaje spojené s léčbou postupně rostou. Rodiny musí jezdit často do vzdálených nemocnic, doplácet na léky, zajistit speciální stravu, rehabilitační pomůcky či sterilní prostředí, které je nezbytnou součástí léčby a v případě více dětí v domácnosti také péči o další sourozence. Mnoho rodin se tak ze dne na den dostane do finanční tísně. „Dobří andělé celkem pomohli více než 3 000 rodinám s dětmi, každý měsíc žádá o pomoc asi 70 dalších,“ doplňuje Petr Sýkora, spoluzakladatel nadace Dobrý anděl, a dodává: „Děkujeme Rytířům Kladno za dlouhodobou podporu a perfektní spolupráci.“

Rodinám, které jsou zařazeny do systému pomoci, jsou zasílány pravidelné finanční příspěvky, které jim umožňují zvládat těžké období. „Kouzlo Dobrého anděla je v tom, že pravidelně zasílaná i drobná částka umí udělat hodně, což tato nadace dokázala a neustále dokazuje svými skvělými výsledky. Rádi bychom vyzvali naše fanoušky, aby se stali dárci. Být Rytířem a zároveň Dobrým andělem, to přeci není vůbec špatné,“ říká tiskový mluvčí kladenského hokejového klubu Vít Heral.

Každý, kdo se rozhodne stát dárcem – Dobrým andělem – se může jednoduše zaregistrovat na adrese www.dobryandel.cz/registrace. Při registraci získává přístup do svého Andělského účtu, kde každý měsíc vidí konkrétní příběhy rodin, kterým pomáhá. Příspěvky dárců jsou odevzdávány vždy do posledního haléře, protože provozní náklady nadace jsou hrazeny ze soukromých zdrojů jeho zakladatelů a dalších filantropů.

- RK -

Foto: Rytíři Kladno


Počasí Kladno

Předpověď počasí