Kluziště zavírala učitelka Darina. Stalo se součástí mého života, říká

Vyhodnotili jsme ji jako nejvěrnějšího hosta kluziště na náměstí Starosty Pavla. Učitelka angličtiny z 8. základní školy Darina Posová (39) podle nás trávila na bruslích zdaleka nejvíc hodin ze všech návštěvníků téhle premiérové kladenské atrakce. Včera, v osm hodin večer, ho „zavírala“.

Kdykoli jsme na náměstí zavítali, viděli jsme vás kroužit na bruslích. Byl vůbec den, kdy jste vynechala?
Těch bylo víc (směje se). Celkem asi deset dnů. Ze začátku jsem moc nechodila, ale pak mě bruslení na náměstí chytlo natolik, že mě mrzelo, když jsem třeba nemohla přijít.

Stalo se bruslení vaším koníčkem?
Teď už se to tak dá říct. Až když jste mi teď připomněl, že jste mě na kluzišti vídával bruslit několik hodin v kuse, tak jsem si uvědomila, kolik jsem tomu věnovala času. Běžně jsem třeba dvě hodiny jezdila, pak jsem se šla projít po městě a zase jsem bruslila třeba až do zavírací hodiny. Myslím, že jsem se zlepšila.

Nikdy jste takhle intenzivně nebruslila?
Chodívala jsem na rybníky, ale víte, jaké byly zimy, takže jsem toho moc nenabruslila. Na náměstí mě kromě krásného prostředí držela na ledě i dobře vybraná muzika, kterou pouštěl pan Baloun z půjčovny. Zažila jsem kluziště na náměstí ve Vídni. Bylo to úchvatné. To kladenské se tomu vídeňskému vyrovnalo. Od radnice to byl skvělý nápad. Navíc na rozdíl od Vídně byl vstup zdarma, což jsem také velmi ocenila. Letos mě na něm uvidíte znovu.

Jan Murárik

ucitelkadarina

Učitelka Darina, nejvěrnější bruslařka...


Počasí Kladno

Předpověď počasí