Praha se podřídí Kladnu. Města se propojí nejdřív příští rok

Zástupci pražského magistrátu a organizátora pražské dopravy ROPID jednali s primátorem Kladna Milanem Volfem. Společně hovořili o možnosti propojit kladenskou hromadnou dopravu s pražskou.

Ty tam jsou nicneříkající plány středočeského hejtmanství. Mnohem vstřícnější jednání vůči Kladnu přednesli náměstek pražské primátorky Petr Dolínek a ředitel ROPID Petr Tomíček. „Kladnu se otevírají možnosti, jak zlepšit dopravu ve městě, a to i s finančními benefity pro cestující. Bez ohledu na toto jednání je už nyní zřejmé, že děti, mládež a senioři budou mít od září jízdné za korunu. Zbývá jen doladit technické provedení,“ říká primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

Podle zástupců Kladna musí být jízdné v Praze i v Kladně stejné. „Praha souhlasí s našimi pravidly i podmínkami. Tarify stanovíme my,“ dodává Milan Volf. Zcela jistě musí vzniknout společnost, která zastřeší všechny zainteresované strany. Projektem se za magistrát začnou zabývat radní a architekt Ondřej Rys společně s vedoucím úseku dopravy Tomášem Fujanem.

Pokud dojde k očekávanému konsenzu, systém integrované dopravy mezi Kladnem a Prahou by mohl začít fungovat na podzim příštího roku.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí