Rekapitulace letošní zimní údržby odhalila závažné nedostatky u dodavatele služby

Nepřiměřená volba posypových materiálů, nevhodnost a poruchovost zvolené techniky, ale i rozježdění trávníků, to byly jen některé problémy zimní údržby, na které poukázala letošní zima. Vedení města s prací dodavatelské firmy spokojeno nebylo a přistoupí proto k razantním opatřením týkajícím se nejen zimní údržby, ale i čistoty a pořádku ve městě.  

„Čistota v Kladně má vysokou prioritu, proto jsme zrevidovali zimní údržbu a z poznatků vyvodíme patřičné závěry, které by měly vést nejen k nápravě, ale i k dalšímu zkvalitnění služeb pro občany v této oblasti,“ říká kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno). 

Rada města Kladna proto připraví nový Operační plán zimní údržby místních komunikací na území města Kladna na zimní sezonu 2016/2017 s důrazem na řešení tak, aby splňoval všechny nároky na moderní a efektivní způsob zimní údržby. Upravený plán by měl, mimo jiné, klást důraz i na odklízení sněhu v méně frekventovaných částech města. 

Jedním ze způsobů, který by měl zefektivnit nejen zimní údržbu, je nákup nového víceúčelového technického vybavení. To by sloužilo po celý rok, v zimě k odklízení sněhu, v ostatních měsících k udržování čistoty ve městě, a to včetně uklízení často diskutovaných psích exkrementů.

Čistotu ve městě průběžně sledují zaměstnanci magistrátu i městští policisté, ti ale nemohou být neustále ve všech částech města. Proto magistrát uvítá jakékoli podněty občanů k pořádku v kladenských ulicích. Na Lince čistoty 723 767 940 mohou Kladeňáci telefonovat nebo posílat fotografie nepořádku. Ke stejnému účelu slouží i e-mailová adresa Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Všechny podněty jsou shromažďovány a následně také zveřejněny na internetových stránkách města, a to včetně způsobu jejich vyřešení.

Od jarních měsíců v Kladně pokračuje tradiční blokové čištění komunikací. Informace o termínech a lokalitách naleznete na www.mestokladno.cz nebo na facebookovém profilu města. 

- red -


Počasí Kladno

Předpověď počasí