Babičky se pomazlily s hady

V rámci pravidelné besedy pro seniory, kterou Městská policie Kladno pořádá každý poslední čtvrtek v měsíci, mohli dnes účastníci vyslechnout zajímavé povídání dlouholetého chovatele plazů Jiřího Pařeza. Ten u městské policie pracuje několik let a je také specialistou na odchyt exotických zvířat.

Senioři se tak dozvěděli, co obnáší chov tohoto druhu živočichů, jaká jsou rizika při chovu, nebo jaká jsou specifika při krmení některých ještěrů. Nechyběla ani ukázka vybraných exemplářů, které si mohly přítomné dámy pohladit. Seznámily se s agamou vousatou, japonskou užovkou, hroznýšem madagaskarským nebo krajtou královskou. Nakonec chovatel zodpověděl několik zvídavých dotazů přítomných seniorek.
Příští beseda proběhne 29. června v Sítenském údolí. Uskuteční se zde totiž druhý ročník Seniorského víceboje, kde budou soutěžící plnit deset disciplín, které si pro ně strážníci připraví. Přihlásit se může každý kladenský senior, který si chce užít příjemné dopoledne, a to na tel. čísle 312 604 105. Počet účastníků je omezen. 

- red -

Foto: MP Kladno

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí